دانلود مقاله مفهوم عدالت

مفهوم عدالت

از مباحث لازم و تأثیرگذار، که معرکه آرا نیز مى‏باشد، مفهوم عدل است پیش از آغاز پژوهش در این مطلب، باید توجه داشت این واژه، مترادف زیادى نیز دارد که در فرهنگ اسلامى؛ از جمله قرآن و احادیث به کار گرفته شده است، هر چند با دقتهاى علمى، مفهوم هر یک از آنها با همدیگر تفاوتهایى دارد؛ مانند قسط، قصد، وسط، میزان و انصاف

دانلود مفهوم عدالت

مفهوم عدالت 
 عدالت 
 قلمرو 
 جایگاه عدالت 
 نظام تشریع 
بازدارنده عدالت 
 شبهات 
 مجازاتهاى زن و مرد 
 ارث زن 
 حق طلاق شوهر 
 ولایت پدر
 تعدد ازدواج مرد 
 اختلاف دستمزدها 
 تحریم ربا 
 تبعیضات اجتماعى 
گریز از ربا 
 احکام 
تحقیق
جزوه
مقاله
پایان نامه
پروژه
دانلود تحقیق    
دانلود جزوه
دانلود مقاله 
دانلود پایان نامه
دسته بندی فقه و حقوق اسلامی
فرمت فایل doc
حجم فایل 45 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 50

 مفهوم عدالت 

 

نگاه فقها و انتظار آنان از فقه یکسان نیست. برخى به فقه از زاویه فردى نگریسته و تنها رسالت آن را در تشخیص وظایف شرعى افراد مکلّف در حوزه زندگى فردى دانسته‏اند. 

گروهى دیگر افزون بر رسالت فوق براى فقه، آن را منبع ومرجع تعیین قواعد و برنامه زندگى انسانها در قلمرو اجتماع‏وقوانین اداره حکومت منطبق با اسلام مى‏دانند. حضرت امام خمینى(قدس‏سره) که از صاحب نظران در این نظریه هستند،مى‏فرمایند: 

«حکومت در نظر مجتهدِ واقعى، فلسفه عملى تمامى فقه، در تمامى زوایاى زندگى بشریت است، حکومت نشان‏دهنده جنبه عملى فقه در برخورد با تمامى معضلات اجتماعى وسیاسى و نظامى و فرهنگى است. فقه، تئورىِ واقعى و کامل اداره انسان و اجتماع، از گهواره تا گور است.» [2] 

 

فهرست

 

مفهوم عدالت 

 قلمرو 

 جایگاه عدالت در نظام تشریع 

 شیوه‏هاى پشتیبانى از عدالت 

 عوامل بازدارنده عدالت 

 پاسخ‏گویى از شبهات 

 تفاوت مجازاتهاى زن و مرد 

 ارث زن 

 حق طلاق شوهر 

 ولایت پدر و جد بر دختر 

 حق تعدد ازدواج مرد 

 اختلاف دستمزدها 

 تحریم ربا 

 مبارزه با تبعیضات اجتماعى 

 راههاى گریز از ربا 

 تعبّدى بودن احکام 

مفهوم عدالت

از مباحث لازم و تأثیرگذار، که معرکه آرا نیز مى‏باشد، مفهوم عدل است. پیش از آغاز پژوهش در این مطلب، باید توجه داشت این واژه، مترادف زیادى نیز دارد که در فرهنگ اسلامى؛ از جمله قرآن و احادیث به کار گرفته شده است، هر چند با دقتهاى علمى، مفهوم هر یک از آنها با همدیگر تفاوتهایى دارد؛ مانند قسط، قصد، وسط، میزان و انصاف. 

در هر صورت، براى رسیدن به نتیجه مطلوب، بررسى مفهوم عدالت، امرى است ضرورى. و از سوى دیگر، در نوشته‏ها، از عدل، تفسیرهاى گوناگون شده است که برخى از آنها نادرست است و همین امر، شبهات و اشکالات فراوانى را در پى داشته که پاسخ همه آنها عبارت است از تفسیر و تبیین معناى صحیح عدالت. 

استاد شهید در نوشته‏ هاى خود، به مناسبت‏هاى فراوان در باره مفهوم و معناى عدالت بحث کرده‏اند و به نقش مهم تفسیر صحیح آن نیز توجه داده‏اند. 

نوع فایل: word

سایز:45.4 KB

تعداد صفحه:50 

دانلود مفهوم عدالت

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.