بررسی مقایسه ای میزان رضایت زناشویی و نگرش مذهبی بین زنان شاغل و خانه دار
چکیده هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل در سال 1392 بود جامعه آماری زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل بود و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد که 40 نفر زنان شاغل و 40 نفر زنان خانه دار بود و در این پژوهش از پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ استفاده می شود |
![]() |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 89 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 85 |
پایان نامه کارشناسی بررسی مقایسه ای میزان رضایت زناشویی و نگرش مذهبی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل
چکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل در سال 1392 بود. جامعه آماری زنان شاغل و خانه دار شهرستان اردبیل بود و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد که 40 نفر زنان شاغل و 40 نفر زنان خانه دار بود و در این پژوهش از پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ استفاده می شود و پژوهش حاضر از نوع همبستگی است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری (SPSS) و برای آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شود.
واژگان کلیدی: رضایت زناشویی- شاغل- خانه دار
مقدمه
ازدواج عملی است که پیوند بین دو جنس مخالف را موجب می شود. ازدواج را می توان به عنوان مهم ترین تصمیم زندگی افراد جامعه در نظر گرفت که به دلیل اثرات مستقیم آن بر روی بافت خانواده نظر بسیاری از متخصصین روانی را به خود جلب کرده است. زن و شوهر بایستی ارتباطات خود را به گونه ای آغاز کنند که بتوانند وظایف خود را بر مبنای انتظارت متقابل خود از یکدیگر و انتظارات اجتماعی به ثمر برسانند. در هر ازدواج رضایت همیت بسزایی دارد اما میزان رضایت افراد به مقدار برآورده شدن انتظارات آنان بستگی و این انتظارات بر اساس نیازهای اولیه و ارزش های فردی استوار است.
در بررسی رابطه زناشویی و رضایتمندی از ازدواج آنچه اهمیت بسیاری دارد توجه به پیچیدگی این پدیده ی اجتماعی و نقش عوامل بسیار مختلف در آن است. آنچه که حایز اهمیت می باشد آن است که رضایتمندی فرد در درون خانواده و هم در ساختار جامعه سنجیده شود. به منظور بررسی تاثیر ساختار اجتماع بر روی رضایتمندی زناشویی (نوع اشتغال، سیستم آموزشی و نقش های جنسیتی و .....) مطالعات متعددی صورت گرفته است. هدف از آنها یافتن ارتباط بین ویژگی های فردی (رضایتمندی زناشویی) و ساختار اجتماع می باشد. از نظر روان شناسان آرامش روانی و احساس رضایت از زندگی از ویژگیهای اساسی در افراد سالم و بهنجار است. بررسی حالات و روحیات فرد با ایمان نیز حاکی از آرامش خاطر و صفای درونیشان است و درون فرد مومن روشن از نور حقیقت و سرشار از لذت معنوی است. (مطهری، 1357)
فهرست مطالب
فصل اول کلیات تحقیق
مقدمه.. 1
بیان مسئله.. 3
ضرورت و اهمیت تحقیق.. 5
هدف کلی.. 6
اهداف جزئی.. 6
مفاهیم و اصطلاحات.. 7
رضایت زناشویی.. 7
اشتغال یا شاغل.. 7
خانه دار.. 8
فصل دوم :
پیشینه پژوهش
مقدمه.. 10
رضایت زناشویی.. 10
عوامل مؤثر در رضایت زناشویی.. 12
3-برقراری روابط اجتماعی.. 15
4-روابط جنسی.. 15
5- مسائل اقتصادی- اجتماعی.. 16
6- ارتباط با اقوام و اطرافیان.. 17
7- مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی.. 18
8- مزاج و شخصیت.. 19
مفهوم و هدف ازدواج.. 19
دلایل تمایل به ازدواج.. 22
خصوصیات زوجین رضامند.. 28
اشتغال زنان.. 29
اثرات اشتغال زن بر فرزندان.. 30
تأثیر اشتغال زن بر نقش پدر خانواده.. 32
تاریخچه اشتغال زنان در ایران.. 33
زنان شاغل.. 34
شغل مادری.. 35
مقایسه ای بین مشکلات زندگی زنان شاغل و خانه دار 35
مروری بر مطالعات انجام شده.. 57
تحقیقات انجام شده.. Error! Bookmark not defined.
فصل سوم :
روش پژوهش
روش تحقیق.. 62
جامعه آماری.. 62
روش نمونه گیری.. 62
حجم نمونه.. 63
ابزار تحقیق.. 63
روایی و اعتبار پرسشنامه.. 63
روش نمره گذاری پرسشنامه.. 64
روش تجزیه و تحلیل داده ها.. 65
منابع و ضمایم.. 66