دانلود مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات

مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات

مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات در 12 صفحه ورد قابل ویرایش

دانلود مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات

تحقیق بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات
پروژه بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات
مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات
دانلود تحقیق بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات
دسته بندی فنی و مهندسی
فرمت فایل doc
حجم فایل 14 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 12

مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات در 12 صفحه ورد قابل ویرایش 

مقدمه:

می‌دانیم که برای دستیابی به مخابرات امن و  اینکه اطلاعات دیجیتال بدون خطا و همچنین بدون کم و زیاد شدن بیتها انتقال یابند احتیاج به استفاده از یک سری تکنیکهایی می‌باشد. یکی از این تکنیکها  به کار بردن کدهای کنترل خطا که به نام کدینگ کانال[1] نیز معروف است می باشد.

بطور خیلی مختصر کد کردن به منظور کنترل خطا به کار بردن حساب شده رقمهای افزون می باشد. قالبهای تابعی که عمل کدینگ کنترل خطا را انجام می دهند کد کننده کانال و آشکار ساز کانال می‌باشند. کد کننده کانال به روش سیستماتیک رقمهائی را به رقمهای پیام ارسال اضافه می کند. این رقمهای اضافی، در حالی که خود حامل هیچگونه اطلاعاتی نیستند، تشخیص و تصحیح خطا در رقمهای حاصل اطلاعات را برای آشکار سازی کانال ممکن می سازند، تشخیص و تصحیح خطا، احتمال خطای کل سیستم را پائین می آورد.

در این بحث ابتدا به بررسی  انواع خطاها  و کدینگ‌های مورد استفاده جهت از بین بردن آنها می‌پردازیم که از این بین فقط در مورد  دو نوع از این کدها ) BCH ,کانوولوشن( توضیح بیشتری داده شده است چرا که این دو نوع کدینگ در بحث EP از اهمیت بالایی برخودار می‌باشند.

شکل 1 تقسیم بندی کلی محافظت الکترونیک در شاخه کخابرات و زیر شاخه مربوط به کدینگ را نشان می‌دهد همان طور که مشاهده می شود انواع کدینگ به دو دسته اصلی کدهای بلوکی و کانولوشن تقسیم بندی می شوند.  

در ادامه  به بررسی انواع خطاها و کدینگ‌های مورد استفاده جهت مقابله با آنها به منظور ایجاد محافظت الکترونیکی در شاخه‌ سیستم‌های مخابراتی می‌پردازیم.

 

انواع خطاها:

خطاهای موجود در یک کانال مخابراتی به دو دسته :

الف) اغتشاش گوسی

ب) اغتشاش ضربه ای

تقسیم بندی می‌شوند.

اغتشاش گوسی  در طراحی و ارزیابی مدولاتورها و دمدولاتورها برای انتقال مورد توجه اصلی می‌باشند.

منابع اغتشاشی گوسی شامل اغتشاش حرارتی و ساجمه ای در تجهیزات فرستنده و گیرنده، اغتشاش حرارتی در کانال و تشعشع دریافتی توسط آنتن گیرنده هستند. اغلب چگالی طیف توان اغتشاش گوسی در ورودی گیرنده سفید است. خطاهای انتقال ناشی از اغتشاش سفید گوسی طوری هستند که وقوع خطا در یک فاصله خاص ارسال سیگنال، اثری روی کارآئی سیستم در فواصل ارسال سیگنال بعدی ندارد.

کانال گسسته را در این حالت می توان با یک کانال باینری متقارن مورد بحث قرار داده و مدلسازی کرد. خطاهای انتقال ناشی از اغتشاش سفید گوسی را خطاهای تصادفی می‌نامند.

نوع دوم اغتشاش که غالباً در یک کانال مخابراتی با آن روبرو هستیم اغتشاش ضربه‌ای است که توسط فواصل آرامش طولانی و به دنبال آن قطارهای اغتشاش[2] با دامنه بالا مشخص می شود.

این نوع اغتشاش ناشی از بسیاری از عوامل طبیعی و ساخت بشر مانند آذرخش[3] و حالت گذاری کلیدهای قطع و وصل می باشد. هنگامیکه یک قطار اغتشاش اتفاق می افتد، بر بیش از یک بیت یا سمبول اثر می گذارد و معمولاً در سمبولهای انتقال بعدی نوعی تابعیت خطا وجود خواهد داشت. بنابراین خطاها به صورت قطاری اتفاق می‌افتند شماهای کنترل خطا که با خطاهای تصادفی سر و کار دارند به کدهای تصحیح تصادفی و شماهای کد کردن که برای تصحیح قطار خطاها طراحی می شوند به کدهای تصحیح قطار خطا موسومند.

زیر به معرفی آنها می‌پردازیم.

کدهای تصحیح خطای قطاری و تصادفی:

در غالب سیستمهای عملی، خطاها نه مستقلاً به صورت تصادفی و نه به صورت مشخص قطاری اتفاق می‌افتند.

در نتیجه کدهای تصحیح خطای تصادفی یا کدهای تصحیح خطای قطاری، برای برخورد با تلفیقی از خطاهای تصادفی و قطاری، غیر مؤثر یا ناکافی خواهند بود. برای کانالهائی که در آنها هر دو نوع خطا اتفاق می‌افتد، بهتر است کدهایی را طراحی کنیم که قادر به اصلاح تصادفی و یا خطاهای یک یا چند قطاری باشد.

کدهای کانولوشن و مقایسه آن با کدهای قالبی:

اختلاف اصلی بین کدهای قالبی مورد بحث در قسمتهای قبل و کدهای کانولوشن بازگشتی[4] در این است که :

الف) در حالت قالبی، تولید یک قالب n رقمی توسط کد کننده واحد زمانی خاص فقط وابسته به k رقم پیام ورودی در همان واحد زمانی است. ولی در یک کد کانولوشن، تولید یک قالب n رقمی توسط کد کننده در یک واحد زمانی نه فقط وابسته به k رقم پیام ورودی در همان واحد زمانی است، بلکه وابسته به کمتر از آن قالب رقمهای پیام قبلی نیز می باشد.

 


دانلود مقاله بررسی کاربرد کدینگ در مخابرات

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.