دانلود مقاله در مورد چاپ

مقاله در مورد چاپ

ثبت و ضبط اندیشه ها و تصورات و تخیلات بشری بر روی اشیاء مختلف در ابتدای امر کاری ابتدایی و صرفاً به منظور ارتباطف تزئین و حفظ اطلاعات در تمدن های قدیم بوده استروش های چاپ به موازات توسعه ساختارهای اجتماعی متحول و دگرگون شده است

دانلود مقاله در مورد چاپ

صنعت چاپ در ایران
پیشرفتهای صنعت چاپ
تاریخچه چاپ در ایران
تایپوگرافی چیست؟
دانلود مقاله در مورد چاپ
سیستم همکاری در فروش فایل
همکاری در فروش فایل
همکاری در فروش
فروش فایل
fileina
فروشگاه ساز فایل
فروشگاه فایل
خرید مقاله و تحقیق رشته گرافیک
دسته بندی هنر و گرافیک
فرمت فایل doc
حجم فایل 4004 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 29

مقاله در مورد چاپ

 
مقدمه
ثبت و ضبط اندیشه ها و تصورات و تخیلات بشری بر روی اشیاء مختلف در ابتدای امر کاری ابتدایی و صرفاً به منظور ارتباطف تزئین و حفظ اطلاعات در تمدن های قدیم بوده است.روش های چاپ به  موازات توسعه ساختارهای اجتماعی متحول و دگرگون شده است. چاپ نه تنها وسیله ای ضروری در زندگی مشترک بشر بوده، بلکه از طریق تکامل امکانات ارتباطی و اجتماعی به تکاملی شگرف در امکانات چاپی رسیده است. هم چنین شیوههای چاپی به عنوان ا بزار اربتاطی از طریق تصویر، نقش و حروف و سایر  عناصر به عنوان اصلی مهم و انکار ناپذیر در زندگی بشری جلوه گر است که از طریق شکل گیری محصولات گرافیکی، کتابها، اعلان ها، تصاویر و نوشته ها و بطورکلی آثار چاپی می توان به توسعه و تمدن جوامع و رشد مزیت و تغیر و تکامل آنها پی برد.
 
 اما زادگاه اصلی چاپ را می توان در شرق دور مورد کاوش قرار داد. چینی ها اولین مدرمی بودند که چاپ دستی را باداع کردند آنان با حک کردن تصویر روی چوب از این فن در انتقال و تکثیر نقوش استفاده کردن. آنان در پایان قرن دو میلادی سه عنصر لازم و اصلی برای چاپ رادر اختیار داشتند. این سه عنصر عبارت بودند از: 
 
1- کاغذ، که آن را در سلا 105 میلادی اختراع و در قرن چهارم میلادی ساخت آن را با الیاف پنبه آغاز کردند.
 2- مرکب، که مرغوب ترین نوع آن را بعدها در قرن سوم میلادی بدست آودرند.
3- لوح یا سطحی  که وسیله چاپ بود، که در ابتدا نقوشی را که می خواستند تکثیر کنند بر سنگهای مرمر یا قطعات موم حک می کردند، بعدها قطعات سنگ مرمر یا موم یا چوب یا فلز را به صورت مهر می ساختند.
 
 ا نگیزه اصلی چاپ دستی در شرق دور، تکثیر شمایل قدیسان و متنون مقدس را از طریق حکاکی روی لوحه های چوبین و چاپ آن ها بر روی ابریشم و کاغذ بوده است. مصریان نیز از گ یاه پاپیروس که در آن زمان در سواحل رود نیل به فراوانی روئیده می شود برای چاپ الواح حکاکی شده به عنوان صفحه ی حامل یا کاغذ استفاده می کرده اند، با آثار باقی مانده در چین مثل مهرها و چاپهای دستی پول نشان دهنده این واقعیت است که چین مهد چاپ در جهان پیش از اختراع حروف فلزی نوشتاری گوتنبرگ در آلمان بوده است.
 
 
کلمات کلیدی:

چاپ

تایپوگرافی

صنعت چاپ در ایران

 
 

تایپوگرافی چیست؟

برای درک بهتر و آسان تر تایپوگرافی بایدگفت بین آن و خوش نویسی رابطه ی مستقیم وجود دارد چرا که خوشنویسی و خطاطی نوعی تایپوگرافی است و می توان گفت معنی تحت الفظی خوشنویسی خوش نوشتن حروف و کلمات با رعایت به معنای جا افتادن و مناسب بودن نوشتهاست که در ا رتباط با موضوع زیبایی در مفهوم کاربردی تعریف میشود نه در شکل ظاهری آن، بنابراین از زمانی که ژوهانس گوتنبرگ در سال های 1468-1398 میلادی فن چاپ را اختراع کرد، تلاش های زیادی برای گسترش شیوه هایی که کارایی بیشتری در تکثیر متون داشته باشند انجام گرفت تا اینکه حروف برجسته فلزی ساخته شده که پس از سپرده شدن به دستگاه چاپ و اتمام کار مجدداً از آن ها برای مطلبی جدید استفاده می کردند. 
 
به این امر تایپوگرافی می گویند، یعنی فن بیان نوشتار در ارتباط با صنعت چاپ: اما امروز دیگر چنین نیست و حوزه تایپوگرافی به راستی گسترش یافته و حتی از مرز فن غول آسای چاپ، کامپیوتر و شبکه های اطلاع رسانی پا فراتر گذاشته است. و هر گونه رفتاری و طراحی که به حروف انجام می شود تا حروف و کلمات به وجه تصویری نزدیک تر شوند با هر قصدی تایپوگرافی است.برای مثال به سال 1456 میلادی گوتنبرگ برای تکثیر کتاب انجیل نمونه ای از حروف البا را برای خود انتخاب کرد که با خصوصیات نوشتاری و نسخه های دست نویس آن زمان گوتیک مطابقت داشت. 
 
گستره ی (lay out) قرار می گیرد و پیام های نوشتاری و تصویری را تحت تاثیر متقابل و مکمل یکدیگر قرار می دهد. در حقیقت تایپوگرافی برای تقویت مفاهیم است، نه تکذیب و نادیده گرفتن معنی و ابهام آن و یا از هم گسیختن آنچه مقصود اصلی است. و هنرمند بایستی به کمک تایپوگرافی نوشته و موضوع را در ذهن مخاطب ثبت کند یعنی با عینی و محسوس کردن نوشتار موضوع آن را نیز آسان و سهل الوصول کند پس تمام تلاش صنعتگران به سوی تکثیر سریع پیش می رفت.
 
 
 
فهرست
مقدمه 1
کارگاه چاپ دستی 1
تایپوگرافی 2
پیشرفتهای صنعت چاپ 4
تاریخچه چاپ در ایران 15
منابع 26
 
 

دانلود مقاله در مورد چاپ

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.